Home     About Us     Dstv Communal System     Dstv Communal Maintainance      Dstv Communal shared    Dstv Communal installers     Contact Us    hello@dstvcommunal.co.za          (+27) 072 04 39 555                  copyright www.dstvcommunal.co.za 1999-2019
NEW VISION TV SMART TV INSTALLERS
ABOUT US
Case Histories
Having been contacted by a Grade II Listed Building to provide an alternative communal solution to the present analogue-only terrestrial channels, New Vision TV worked closely with the residents of this self-managed block to address the Planning issues. To overcome the visual reservations about cabling, New Vision TV utilised fibre optic technology. Horizontal runs were largely concealed within the basement storage areas and vertical runs were designed to take advantage of the contours of the building. We brought just one fibre feed with a diameter of only 2mm into every living room where we converted it back to coaxial cabling to provide four signals to enable residents to have one independent Sky+ HD decoder in each of two rooms. The living rooms for the nineteen flats in this Listed Building faced from all four elevations. There were no vertical risers inside the building to conceal cables. Trunking around stairwells or within corridors would not be in keeping. The network therefore had  to be run externally to bring the satellite signals to the living room of every apartment. We met with the area representative for Historic Buildings to understand their objectives.  Dish visibility proved to be less of a concern than the impact of cabling on the external elevations. Indeed the legacy implications which would flow from future changes in communal television technology was given the greatest prominence – what damage would be caused  to the fabric when the network needed to be removed in the future?
This solution addresses all the Planning issues with the consequence that the Authority decided that Planning  Consent was not required. The residents now have greater viewing choice within their flats. Even the size of the communal dish can be smaller with fibre which means it can no longer be seen from the grounds.
“And then there is the Peregrine Falcon…..”
In practice, we installed the signal reception equipment at roof level one month before the Falcon’s annual visit.  Although our design approach minimised the external facilities we still require rooftop access to maintain the communal dish and aerial.  There is a webcam to observe the Falcon, so we can co-ordinate our visits with the guest!
This floor-to-floor cabling through the block is run within the riser by the lift which is at the end of each of the twenty-four floors.  The cables to each flat are contained behind coving which we fitted on both sides of every corridor.  We designed and built a special wooden box panel to conceal the cables as they crossed a glass background on each floor.
We met the residents’ criteria that no cabling to any of their one hundred and sixteen flats be visible within the common parts.  And we have not disturbed the Falcon.
1 pretoria street                              1102 Pretoria Gate, Rosebank                                                                                                                                                      Telephone Number : +2772 04 39 555 Johannesburg                                                                                                                                                                                    Email: hello@dstvcommunal.co.za Gauteng, South Africa                                                                                                                                                                     
Free Survey
If you wish to arrange a Free Survey click the button below.
Contact Us
Sales & Customer Service team
+27 72 04 39 555
Communal Systems team
+27 72 04 39 555
Why Choose New Vision TV
FAQs
If you are experiencing any problems with your Sky, Freeview or Freesat TV go to the FAQs page for troubleshooting.
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem
NEW VISION TV SMART TV INSTALLERS
1 pretoria street 1102 Pretoria Gate,Rosebank Johannesburg Gauteng, South Africa
 Telephone Number : +27720439555  Email: hello@dstvcommunal.co.za
    Home        About Us        Communal System       Communal Maintainance         Communal shared       Communal installers      Contact Us                 hello@dstvcommunal.co.za                     (+27) 72 04 39 555                  copyright www.dstvcommunal.co.za 1999-2019

ABOUT US

Case Histo ries
Having been contacted by a Grade II Listed Building to provide an alternatie communal solution to the present analogue-only terrestrial channels, New Vision TV worked closely with the residents of this self-managed block to address the Planning issues.
We met with the area representative for Historic Buildings to understand their objectives.  Dish visibility proved to be less of a concern than the impact of cabling on the external elevations. Indeed the legacy implications which would flow from future changes in communal television technology was given the greatest prominence – what damage would be caused  to the fabric when the network needed to be removed in the future?
The living rooms for the nineteen flats in this Listed Building faced from all four elevations. There were no vertical risers inside the building to conceal cables. Trunking around stairwells or within corridors would not be in keeping. The network therefore had  to be run externally to bring the satellite signals to the living room of every apartment.
In practice, we installed the signal reception equipment at roof level one month before the Falcon’s annual visit.  Although our design approach minimised the external facilities we still require rooftop access to maintain the communal dish and aerial.  There is a webcam to observe the Falcon, so we can co-ordinate our visits with the guest!
This floor-to-floor cabling through the block is run within the riser by the lift which is at the end of each of the twenty-four floors.  The cables to each flat are contained behind coving which we fitted on both sides of every corridor.  We designed and built a special wooden box panel to conceal the cables as they crossed a glass background on each floor.
Having been contacted by a Grade II Listed Building to provide an alternative communal solution to the present analogue-only terrestrial channels, New Vision TV worked closely with the residents of this self-managed block to address the Planning issues. To overcome the visual reservations about cabling, New Vision TV utilised fibre optic technology. Horizontal runs were largely concealed within the basement storage areas and vertical runs were designed to take advantage of the contours of the building. We brought just one fibre feed with a diameter of only 2mm into every living room where we converted it back to coaxial cabling to provide four signals to enable residents to have one independent Sky+ HD decoder in each of two rooms.